Kako iPad tableti postaju sve popularniji i na našim prostorima, a od gedžeta je sve teže odvojiti se, čak i kada smo svesni da im u nekim situacijama jednostavno nije mesto, ovo može biti pravo ‘rešenje’ za vas.

knjiga kao kuciste za ipad Šteknite iPad u knjigu

Na popularnom sajtu Instructables možete naći uputstvo za recikliranje starih knjiga, tj. njihovo pretvaranje u kućište za iPod tablet.

Zapravo proces je poprilično jednostavan. Nađete staru knjigu koja vam ne treba. Ucrtate na njoj meru vašeg tableta. Zatim po ucirtanim merama isečete unutrašnje stranice tako da tablet fino upada u prorez.

ipad skriven u knjizi Šteknite iPad u knjigu

Na gornjem linku prikazano je detaljno uputstvo sa dodatnim opisima u savetima, gde se između ostalog nalazi i opis tačne pozicije dugmeta za paljenje ili otključavanje iPad-a, koje možete stiskati uz pomoć spajalice postavljene na odgovarajuće mesto u knjizi. Zanimljivo zar ne? :)

ipad u knjizi Šteknite iPad u knjigu

Na kraju je zgodno dodati i lastiš traku koja će korice knjiga držati pribijenim jednu ka drugoj, a ujedno štiti vaš tablet od ispadanja iz kamuflažnog kućišta. Kreativno i korisno, a i jeftino rešenje u svakom slučaju.

Nadam se da nije potrebno napomenuti da je ovo kućište kompatibilno i sa ostalim tabletima ;]